De hoe, wat en waarom achter WordPress (met Divi) als CMS systeem

Ik steek het niet onder stoelen of banken: ik ben WordPress fan en bouw hier met Divi al jaren websites in. Met dit razendpopulaire CMS systeem help ik mijn klanten hun doelen bereiken. Is het tijd voor een nieuwe website én tijd om keihard doelen te smashen? Dan heb je bij deze nog meer reden om verder te lezen. Ik neem je graag mee in mijn WordPress crush en waarom het zo’n slimme keuze is voor jouw business. Je hebt hard gewerkt voor een professionaliseringsslag, dus verdient deze de allerbeste basis, toch? Take a seat. 

Het populairste CMS systeem ter wereld voor websites en webshops 

Als populairste en dus meestgebruikte CMS systeem ter wereld kom je in je ‘Help, ik wil een nieuwe website!’-research niet snel onder WordPress uit. Hetzelfde geldt trouwens voor webshops, waarbij Shopify een alternatief is voor WordPress’ WooCommerce. Ben jij een webshop ondernemer? Om niet in herhaling te vallen, stuur ik je gauw door naar een blog die ik eerder dit jaar schreef: WooCommerce of Shopify. Zal ik er een leuk weetje in gooien? Toen WordPress in 2003 uit de grond werd gestampt, was het alleen nog een platform voor bloggers. Door de eindeloze uitbreidingen en mogelijkheden van vandaag is het ook hét platform voor jouw nieuwe, professionele website

De termen op een rij: CMS systeem, WordPress en Divi 

Ik wil er niet vanuit gaan dat je van A tot Z snapt waar ik het over heb. Jij bent namelijk gewoon goed in wat jij doet, dus snap ik dat zo’n CMS systeem, WordPress en Divi een ver van je bed-show zijn. Om mijn blog zonder hersenkronkels verder te kunnen lezen, gooi ik deze termen gewoon op tafel. 

CMS systeem is de afkorting van een contentmangagementsysteem. Leuk voor Galgje! Het is een stukje software dat ervoor zorgt dat jij de content die je met jouw potentiële klant wil delen, kúnt delen. Een platform voor jouw content. En WordPress is er daar dus één van. Divi is vervolgens het thema waar je jouw website – in het CMS systeem WordPress – visueel mee opbouwt. Got it? 

Lees verder onder de foto

Waarom WordPress? Daarom WordPress

Mijn liefde voor dit CMS systeem is natuurlijk ergens op gebaseerd. Zal ik gewoon een paar redenen met je delen? 

1 WordPress en Google: een match made in heaven 

Feit. Google – en dus SEO – gaan ontzettend lekker op WordPress. SEO bestaat uit drie pijlers: techniek, content en autoriteit. Die techniek is een megabelangrijke basis en net als ik geeft ook Google nét wat meer punten aan WordPress als CMS systeem. Het is een stukje techniek waar jij je waarschijnlijk niet veel mee bezighoudt, maar die je qua online vindbaarheid wel verder kunnen brengen. Binnen het scala aan WordPress plugins helpt de Yoast plugin je trouwens punt voor punt om je pagina’s te optimaliseren voor SEO. Handy! 

2 ‘Iedereen’ gebruikt WordPress als CMS systeem 

Nee, dat is op zichzelf staand natuurlijk geen goede reden. ‘Als je vriendjes in de sloot springen, doe jij het dan ook?’. Maar wat ik ermee wil zeggen, is dat WordPress een belachelijk grote community heeft van website- en webshopbouwers, ontwerpers, bloggers, etc. Er is altijd wel iémand die jouw vraag of uitdaging eerder uitgebreid heeft uitgezocht en gepubliceerd. You’re not alone out there! En dát er zo veel gebruikers zijn, zegt ook dat het een goed te beheren CMS systeem is. Je hoeft geen superprogrammeur te zijn om je eigen WordPress website op orde te houden. 

3 Design, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid met Divi 

Had ik al iets laten vallen over mijn liefde voor WordPress met Divi? Zonder je te veel te vermoeien met details, zorgt de combinatie met Divi ervoor dat we technisch én qua design vrijwel alle kanten op kunnen. Wat heeft jouw nieuwe website nodig en wat moet het uitstralen? Deze page builder zorgt ervoor dat ik een volledig unieke website kan neerzetten, maar dat je ook zelf prima je aanpassingen kunt doen na oplevering. 

Nog 137 redenen, maar wat heeft jouw website nodig? 

Dat CMS systeem en alles wat daarbij komt kijken, pak ik wel op. Dus, wat heeft jouw website nu echt nodig? Ben je ook zo gebonden aan WordPress of zijn het andere wensen en eisen? Anyway: je verdient een parel van een website! Wist je dat mijn klanten een stuk zelfverzekerder en trotser op hun bedrijf zijn, beter verkopen en meer omzet maken? Vaak met WordPress als CMS systeem, maar vooral met een goede intake en kennismaking als basis. 

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken