Webshop laten maken: kies je voor WooCommerce of Shopify?

Een knallende webshop gaat zorgen voor meer klanten en meer omzet. Hop, met dat besef is stap 1 gezet. Aanklooien is daarentegen 9 van de 10 keer een stap terug. Een money making webshop komt niet uit de lucht vallen. Als webdesigner niet jouw core is, bestaat er geen ‘cloudy with a chance of een succesvolle webshop’. Het is pittig. Vanuit een ijzersterk doel en strategie een (nieuwe) webshop láten maken, is wél een goede tweede stap. Maar waar kies je dan voor: WooCommerce of Shopify?

Een webshop laten maken met WooCommerce: de E-commerce plugin van WordPress

Hoe een kleine, relatief nog simpele plugin uitgroeide tot een mega community. Wauw! *probeert overenthousiast doorratelen te voorkomen, zodat je niet afhaakt*. 

Even een paar stappen terug. WooCommerce is geen op zichzelf staande software, maar een plugin van WordPress. Van kleine, middelgrote tot grote online verkopers: de populariteit van WordPress en WooCommerce zit hem in eenvoud, veelzijdigheid en flexibiliteit. Je hoeft geen techneut te zijn, start met een sterke, gratis basis die je kunt uitbreiden met een scala aan gratis of betaalde plugins en hebt een goede SEO basis. Wist je trouwens dat zo’n 40% van alle websites wereldwijd op WordPress draait? Een webshop laten maken in WooCommerce is dus geen gekke keuze. 

Ik riep het hierboven ook al: WooCommerce is een echte community! Het is een open source plugin, wat betekent dat de code vrij beschikbaar is. In begrijpelijke taal? Iedereen kan suggesties doen om de plugin(s) te verbeteren, waardoor WooCommerce zich continu en héél snel ontwikkelt. 

Lees verder onder de foto

webshop laten maken

Shopify: eenvoud, support en ontzorging 

Wanneer je kiest voor Shopify, betaal je een vast bedrag per maand aan abonnementskosten en kun je relatief eenvoudig een webshop laten maken. De populariteit van Shopify zit in hem in de eenvoud, een fantastisch beoordeelde support afdeling én de ontzorging in hosting en beveiliging. Met een flinke voorraad mooie thema’s zou je in no time een webshop kunnen starten. 

Dus, een WooCommerce of Shopify webshop laten maken?

Oké, to the point. We willen een strategische, goed converterende webshop laten maken waarvan online shoppers een fantastische eerste indruk hebben. Wat betreft WooCommerce of Shopify, kun je letten op gebruiksvriendelijkheid, bouwtijd, design en thema’s, sales functies, plugins en extensies, marketing tools en seo, veiligheid, support en natuurlijk hoe diep je in de buidel moet tasten. 

Ik skip er een paar! De bouwtijd stemmen we namelijk samen af, dat is afhankelijk van het project dat we samen aangaan en hoe snel we de processen doorlopen. Qua design en thema’s gaan we uit van jouw doelstellingen, strategie en wensen, wat ik vervolgens bouw in Divi. Na livegang word je onderdeel van mijn Website Onderhoud Academy, waardoor je je ook daar geen zorgen meer om hoeft te maken. Wat betreft prijzen van WooCommerce of Shopify, ben ik ervan overtuigd dat het vooral draait om een strategische investering voor jouw money making webshop. 

Een webshop laten maken draait niet om wat het je kost, maar vooral om hoeveel meer omzet jij ermee gaat binnenhalen. Bijvoorbeeld door goede SEO mogelijkheden en effectieve plugins. So, what’s left to compare? Ik heb er een paar uitgepikt. 

Gebruiksvriendelijkheid 

Sommige ondernemers die een webshop laten maken, vinden Shopify makkelijker onder de knie te krijgen dan WooCommerce. Waar Shopify op het gebied van hosting en beveiliging meer uit handen neemt, komt dat er bij WooCommerce nog los bij kijken. Dit neem ik – afhankelijk van je gekozen pakket – overigens alsnog gewoon voor je mee. No worries! Ik laat je na livegang echt niet ineens spartelen: jij kunt de meeste dingen straks prima zelf aanpassen. 

Sales functies 

In principe bieden WooCommerce en Shopify dezelfde functionaliteiten wat betreft verkoop. Het verschil zit in wat er al bij in zit of wat je nog moet aanschaffen of downloaden. Een webshop laten maken met een sterk merk en goede strategie, gaat er sowieso voor zorgen dat je lekker (of nog lekkerder) gaat verkopen. Daar hoef je niet bang voor te zijn! 

Plugins en extensies 

Oké, props voor WooCommerce, want de webshop plugin overtreft Shopify op dit gebied. Het verschil? Ruim 50.000 mogelijkheden in WooCommerce en zo’n 1.200 in Shopify. De mega mogelijkheden in plugins is wat WooCommerce zo groots heeft gemaakt en dus ook één van de redenen dat een webshop laten maken in WooCommerce zo’n populaire keuze is. Big fan over here! 

SEO

WordPress (dus WooCommerce) en Google lijken vier handen op één buik, waardoor WordPress de nummer 1 keuze vanuit online vindbaarheid is. Met een scala aan goede SEO plugins, is het ontzettend makkelijk om je website SEO proof te maken. Daarnaast ligt bij WordPress de nadruk op gebruiksvriendelijkheid, is de laadtijd lekker snel en kun je afbeeldingen en de URL zelf optimaliseren voor de juiste zoekwoorden. 

Next step? Scoren in Google en nóg meer traffic en conversie meepakken! 

Mijn conclusie: WooCommerce of Shopify

Ik bouw ook steeds vaker webshops in Shopify, maar zal er geen doekjes om winden: ik ben WordPress en WooCommerce fan, bouw hier al jaren in en ben dan ook gespecialiseerd in WordPress met Divi. Jouw webshop naar een hoger, professioneler niveau tillen waarmee je meer omzet genereert, doe ook ik het liefst met WordPress. 

Dus, ook een ijzersterke webshop laten maken, klaar voor zelfverzekerder ondernemen en groei in klanten en omzet? You go girl, ik ook! Zullen we eens kijken of we een match zijn?

Sla deze blog op voor later op Pinterest:

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken