Van veiligheid tot nét een beetje meer opvallen: dit is mijn top 5 WordPress plugins

Wie WordPress zegt, zegt een wereld aan (lees: ruim 55.000) plugins. Of ben ik de enige overenthousiaste WordPress fan in het midden? Anyway: plugins maken de mogelijkheden voor je website eindeloos, zorgen voor mega handige optimalisaties of zijn je redder in nood qua veiligheid en backups. Mijn favorieten? Don’t ask me to choose. Toch probeer ik een top 5 WordPress plugins voor je op een rijtje te zetten. 

1. Nitropack: voor een snelle website

Zo snel dat ‘ie klinkt, zo snel is ie ook! Nou ja, Nitropack zórgt vooral voor snelheid. Even een paar stappen terug. Nitropack is een caching plugin: het type WordPress plugin dat ervoor zorgt dat je website lekker snel blijft (of wordt). De letterlijke vertaling van ‘cache’ is noodvoorraad en zo kun je het dus eigenlijk ook zien: de noodvoorraad van de server waar je website op draait. Ik kan je nu ongevraagd gaan vervelen over hoe dat technisch in zijn werk gaat, maar i know: daar kom je hier niet voor. Het komt er in ieder geval op neer dat de plugin door prestatie-optimalisatie zorgt voor een kneitersnelle website. Vinden je bezoekers leuk, vindt Google leuk (SEO), vindt je omzet leuk. Definitely een van de meest onmisbare WordPress plugins, dus. 

2. Divi Responsive Helper

Wie mij een beetje kent, weet inmiddels dat ik als WordPress fan heel goed ga op Divi als page builder. Zo zorg ik voor een website die niet alleen strategisch op orde is, maar ook matcht met je branding en de waarde van jouw bedrijf. De Divi Responsive helper is één van de WordPress plugins gericht op een responsive website. Een responsive design zorgt ervoor dat je website op ieder mogelijk scherm lekker uit de verf komt. Deze plugin gaat hierin een stuk verder dan standaard Divi mogelijkheden.

3. Divi Supreme Pro: één van mijn fav WordPress plugins

Als specialist in WordPress met Divi, zet ik een ijzersterke basis voor je neer. Zo’n basis die gaat zorgen voor meer klanten en omzet. Divi Supreme Pro is een plugin voor de mooiste uitbreidingen van het Divi thema. Zo valt jouw (nieuwe) website nét een beetje meer op, houd je zelf alle controle én straal je één en al professionaliteit uit. Want daar is het hoog tijd voor: jouw professionaliseringsslag. 

Lees verder onder de foto

4. WPS Hide Login & Limit Login Attempts Reloaded

Een hele mond vol! In normaal Nederlands? Lichte plugins die inloggen in WordPress veilig maken én houden. Interessante bijkomstigheid: ze maken je website dus niet langzamer, wat de gebruiksvriendelijkheid weer ten goede komt. 

Een veilige inlogpagina en overmatige inlogpogingen voorkomen, zijn mega belangrijk voor een online ondernemer. Je hangt toch ook geen sleutel en cijfercode naast de ingang van je fysieke winkel of opslag? Safety first, people! 

5. Updraft Plus: a little backup never hurt nobody

Een goede website is nooit af. Like never. Wie denkt dat je een ijzersterke website neer laat zetten en er de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken, moet ik teleurstellen. Ik ga ervan uit dat je dat als echte girlboss ook al hebt ervaren. Het is een on going proces van schrijven, updaten en optimaliseren. Dat doe je voor je bezoekers, voor Google én omdat je business (als het goed is) continu ontwikkelt. Eén van de belangrijke WordPress plugins is dan ook Updraft Plus, welke ervoor zorgt dat je automatisch backups maakt en dus altijd een versie van je website hebt om op terug te vallen.  

Welke WordPress plugins ik voor jouw website gebruik?

Dat is van zó veel factoren afhankelijk. Mijn top 5 WordPress plugins zijn niet per se ‘wel handig’, ze zijn onmisbaar voor een snelle, veilige, gebruiksvriendelijke én mooie website. Wat jij vervolgens nodig hebt voor jouw unieke website, dat is een tweede. Laten we bij het begin beginnen. Ik vind het in ieder geval al mega tof dat je je hierin verdiept! 

Sla deze blog op voor later op Pinterest:

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken