Checklist nieuwe website: moet je een nieuwe huisstijl laten ontwerpen?

Je verwacht het misschien niet, maar als Maaike Maakt Merken, houd ik naast websites dagelijks bezig met merken en huisstijlen. Zoals een knallende huisstijl bij een goede website hoort, hoort een knallende website bij een goede huisstijl. Je komt er niet onderuit. En geloof me: je wil er niet onderuit. Het maakt jou en je onderneming uniek. Sta jij te springen om op een nieuwe website meer professionaliteit uit te stralen? Misschien is een nieuwe huisstijl laten ontwerpen je eerste sta, maar misschien ook niet. Je checkt het hier! 

First things first: dit is jouw profiel 

Even met de deur in huis. Deze blog is geschreven voor ondernemers die al een eigen website en huisstijl hebben, maar staan te popelen om een professionaliseringsslag.

Dus, wel of geen nieuwe huisstijl laten ontwerpen? Stel jezelf deze vragen

Een huisstijl laten ontwerpen is altijd een goed idee, maar of een niéuwe huisstijl laten ontwerpen een must is voor jouw nieuwe website, hangt van een aantal vragen af. Laten we beginnen met de volgende 3. 

Straal je de professionaliteit uit die bij je groeiende onderneming hoort? 

Eén van de meest voorkomende redenen voor een nieuwe website is dat de huidige website niet meer de professionaliteit uitstraalt die bij een onderneming hoort. In dat geval ben ik al trots op je, want dat is zo’n belangrijke stap! Maar hetzelfde moet je je dus afvragen bij wel of geen nieuwe huisstijl laten ontwerpen. Straal ik nog uit wat ik met mijn onderneming uit wíl stralen? Passen de kleuren die ik toen zelf mooi vond ook bij mijn doelgroep? Is het te druk of juist te clean? 

Onderscheid je je nog van concurrenten? 

Ondanks dat je (waarschijnlijk) echt niet de enige ondernemer in je branche bent, ben jij als ondernemer wél uniek. Een uniek merk en goede huisstijl geeft de kern van je bedrijf goed weer. En dat is voelbaar bij je doelgroep. Mocht persoonlijkheid jouw onderneming onderscheiden van concurrenten, straal je dat ook uit? Een nieuwe huisstijl laten ontwerpen valt of staat dus ook met de vraag of jij je nog voldoende onderscheid van je concurrenten. Let it sink in, want hier kun je niet gelijk ja of nee op roepen. 

Lees verder onder de foto


Trek je de juiste klanten aan? 

Je huisstijl is een eerste indruk. Op basis van je website en huisstijl concluderen bezoekers of ze een match voelen. Natuurlijk lezen en bekijken ze ook de rest van je steengoede website content, maar de visuele eerste indruk maak je maar één keer. Misschien ben je wel heel onschuldig begonnen met klanten met een relatief laag budget, maar durf je ondertussen veel groter te dromen en zijn die klanten niet meer jouw ideale klant. Een nieuwe huisstijl laten ontwerpen kan hier een goed idee zijn als je die kleine klanten waar je mee begon wel nog steeds aantrekt. Zij voelen blijkbaar een match met jouw uitstraling. Dat is helemaal niet verkeerd, maar zorgt er daarentegen wel voor dat je die grote jongens waarschijnlijk misloopt… 

Dus, wel of geen nieuwe huisstijl laten ontwerpen voor jouw nieuwe website? 

Laten we daar anders eens over sparren. Naast deze blog heb ik namelijk nog veel meer vragen voor je. Zo bekijken we samen of een nieuwe huisstijl laten ontwerpen slim is voor jouw nieuwe website. We zorgen er in ieder geval dat je er keihard achter staat, want dat geeft jou nóg meer geluk in het ondernemen! 

Sla deze blog op voor later met Pinterest!

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken