Professionele website laten maken? 3 eisen aan een professionele webdesigner

De ene webdesigner is de andere niet. Sterker nog, het zou gek zijn als ik hier zou verkondigen dat ik er één van de 13 in een dozijn ben. Dat is dus ook niet het geval! Maar nu jij hebt besloten dat het écht tijd is voor een professionele website, is het vinden van een net zo professionele webdesigner nog wel een dingetje.

Welke webdesigner zet een ijzersterke website strategie met je neer? Welke zorgt voor een omzetgenererende, bij jou passende, effectieve website? Moi! Maar ook als wij op dit moment geen perfecte match zijn, help ik je graag met die kritische blik op het aanbod webdesigners. Ik gun je namelijk een website met een doel én strategie! 

Een professionele webdesigner? Durf alsnog kritisch te zijn!

Een professionele website is één van de belangrijke dingen van en voor je bedrijf. Een open deur? Niet helemaal, want ik zie nog zó veel websites waar niet alles (not even close) uit wordt gehaald. En dat gun ik iedereen juist wel! Ook jou. Om een knallende website neer te zetten, moet je dus op zoek naar een professionele webdesigner die bij je past en die zorgt voor een werkende strategie. Hoe? Let’s go! 3 factoren om kritisch op te zijn.  

1. Een website mét website strategie ontwerpen is een vak

Een website ontwerpen is pittig. Stop dus niet alleen om te proberen een professionele webdesigner te worden, maar durf ook écht kritisch te zijn in je keuze. Sterker nog: je moet! Niet iedereen die lekker overweg kan met WordPress is een webdesigner. Als jij je doel scherp hebt, mag je ook best van een webdesigner verwachten dat deze strategisch meedenkt in hoe je dat met je nieuwe website gaat bereiken. Jouw doel is een website die meer klanten en omzet genereert, toch? Dan is dat echt wel meer dan een fabulous digitaal visitekaartje ontwerpen. 

Binnen het aanbod van webdesigners zie je regelmatig designers die keurig je wensen uitvoeren, maar het strategische gedeelte overslaan. Als jouw nieuwe website moet gaan doen wat je wil dat het gaat doen, moet hier juíst de focus op liggen. Zelf begin ik niet voor niets iedere samenwerking met een strategiesessie. It’s key! 

2. Past het ontwerp bij jou, je merk én je werk? 

Dat was de basis: een website moet strategisch ingericht zijn om jouw doelen te halen. Het ontwerp moet daarnaast niet alleen gebaseerd zijn op meer (ideale) klanten en omzet, maar moet ook passen bij jou, je merk én je werk. Past het bij de waarde van je werk en dus bij jouw ideale, betalende klant? Je raad ‘m al: wederom een puntje om kritisch op te zijn. Ontwerpt jouw professionele webdesigner wat in zijn of haar portfolio past, of wat bij jou en je waarde past? 

Lees verder onder de foto

3. Een professionele website = een responsive website  

Misschien kwam je met je eerste website nog weg met een website die op mobiel niet helemaal lekker uit de verf kwam. Hey, die tijd is passé! Een professionele webdesigner houdt vanaf het eerste ontwerp al rekening met de broodnodige mobiele variant. Niet alleen starten veel gebruikers hun zoektocht naar een product of dienst via hun mobiel (open deur), ook wordt Google warmer van responsive websites én verhoog je je kans op leads. 

Zorg voor toegankelijkheid, gebruikservaring, een goede score in Google én meer ideale klanten en omzet. Althans, zorg dat je webdesigner daarvoor zorgt! 

Extra! Niet voor ieder aanpassinkje terug naar je webdesigner hoeven 

Oké, je mag nog één extra keer kritisch zijn. Niet alleen op de gebruiksvriendelijkheid voor je bezoekers, maar ook zeker op die van jezelf. Kun je na livegang zelf aan de slag met kleine aanpassingen? Qua tijd én geld wil je niet voor ieder klein dingetje hoeven wachten op je webdesigner. En geloof me: dat kun je met een beetje gebruiksvriendelijk systeem én goede overdracht met uitleg echt wel zelf! I believe in you! 

Klaar voor een professionele website? 

Dan zit je hier goed! Je kunt nu denken dat ik de drie belangrijkste eisen voor een professionele website uit mijn eigen aanpak heb gepikt. Óf je ziet dat ik mijn aanpak heb gebaseerd op de belangrijkste eisen voor een professionele website ;). Ik wil namelijk net zo graag als jij dat jouw nieuwe website mega succesvol wordt! Zullen we gewoon doorpakken voor meer omzet? 

Sla deze blog op voor later op Pinterest:

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken