Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org?

Wie zelf ooit weleens een website heeft geprobeerd te maken kent het misschien wel. Je hebt alle plannen klaar en dan lees je over WordPress.com en WordPress.org. Welke moet je gebruiken en wat zijn de verschillen tussen de twee? Waar begin je jouw nieuwe leven op het internet als succesvol ondernemer?

Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org?

Welke vorm van WordPress kan je het beste kiezen? Het antwoord hierop is een beetje een dooddoener. Het is namelijk afhankelijk van wat jij ermee wil en hoeveel budget je hebt. WordPress.com is namelijk gratis. WordPress.org is dat niet.

Je hebt bij WordPress.com geen eigen domein nodig en je kan kiezen uit veel manieren om je site in te richten (de verschillende templates). Je kan echter alleen kiezen uit de beschikbare templates van WordPress.com. Deze templates herken je vast wel. Ze worden dan ook veel gebruikt. Niet echt iets waarmee je jezelf onderscheidt van anderen. Ook geld verdienen met de WordPress.com variant is moeilijk. Je kan namelijk zelf geen reclames plaatsen. Bij de .com site kan je pas advertenties plaatsen als jouw website meer dan 25.000 bezoekers heeft. En dan nog deel je die inkomsten met WordPress.com.

Bij WordPress.org heb je een domeinnaam nodig. Voor het domein moet je betalen de WordPress.org krijg je er dan bij. Op de .org variant kan je buiten de standaard templates van WordPress.com ook andere template gebruiken die je op veel plaatsen kan kopen. Tevens kan je wel je eigen reclames plaatsen met behulp van Google AdSense.

Kortom WordPress.com is voor het leuke. WordPress.org is voor het professionele.

Lees verder onder de foto

Stap 1 – Wie ben ik en wat wil ik?

Ik geef het gelijk toe. De keuze tussen WordPress.com en WordPress.org is net als een potje wie ben ik met jezelf spelen. In plaats van raden of je een bril en snor hebt, probeer je je eigen karaktereigenschappen te bepalen.
Ben je iemand die enthousiast begint maar na twee pagina’s op je site toch liever die goede serie op Netflix wilt kijken? Of is een website bijhouden iets wat je altijd al hebt willen doen? Natuurlijk kan je al snel concluderen dat je een luie ondernemer bent als je liever de Netflix serie kijkt. Wees niet te streng voor jezelf. Natuurlijk kan je ook mijn hulp inschakelen bij de inrichting van jouw webpagina. Je gaat bij jezelf na wat je nu eigenlijk wilt met je website. Wil je alleen jouw vakantiefoto’s en mening spuien als hobby of ga je serieus een goed draaiende internet winkel beheren.

Stap 2 – Technische kennis en de inhoud van je portemonnee

Een ander groot verschil is de benodigde kennis tussen WordPress.com en WordPress.org. Bij de .com variant heb je geen bijzondere kennis van de computer en het internet nodig. Het is een leuke site in elkaar knutselen en je bent klaar. Bij WordPress.org heb je iets meer kennis nodig. Je moet zelf je eigen onderhoud uitvoeren, updates installeren en back-ups maken.


Vervolgens zijn de SEO mogelijkheden groter bij de .org versie (SEO betekend Search Engine optimization). Dat betekend dat je met een .org versie beter gevonden kan worden in zoekmachines zoals Google en Bing. Ten slotte kost een .org versie van WordPress geld. Je betaald voor de domeinnaam en voor een eigen template.

De eerste indruk van jouw website

Het kiezen van een template kan erg belangrijk zijn als je van jouw website een succes wilt maken. Als mensen op het internet iets zoeken kunnen ze op jouw webpagina terecht komen. Het blijkt dat mensen dan binnen enkele luttele seconden al hebben beslist of jouw webpagina professioneel en betrouwbaar is.

De keuzes voor het maken van een website zijn dus afhankelijk van jouw keuzes of een combinatie daarvan. De vragen zijn:

  • Wil je geld verdienen met jouw webpagina door middel van reclames – WordPress.org
  • Wil je een webpagina maken als hobby of voor de familie en vrienden? – WordPress.com
  • Heb je geen technische kennis over websites maken en beheren? – WordPress.com
  • Wil je geen geld besteden aan je webpagina? – WordPress.com
  • Wil je een webshop beginnen, kiest voor dan voor de .org variant van WordPress aangezien je geen webshop kunt maken in WordPress.com.

Kom je er toch niet helemaal uit of trekt jouw site niet genoeg klanten? Ik sta klaar om jouw webpagina een professionele uitstraling te geven en klanten naar jouw site te krijgen met een optimale website.
Veel succes!

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken