Op zoek naar een webdesigner? Dit zijn de do’s en don’ts

Als ondernemer kun je niet meer zonder een goede website. Je zou heel kort door de bocht kunnen zeggen dat jouw website dient als een online visitekaartje, maar het is natuurlijk veel meer dan dat. Je moet een website zien als jouw beste onbetaalde salesmanager; (potentiële) klanten kunnen 24 uur per dag bij je terecht en willen natuurlijk de allerbeste service. Het is enorm belangrijk dat jouw website dit kan leveren.

Een website maken; zelf doen of uitbesteden?

Misschien heb je ooit zelf jouw website gebouwd. Waarom zou je een webdesigner inhuren als je het ook zelf kunt doen, nietwaar? Toch merk je dat jouw website niet echt oplevert wat je ervan verwacht. Bezoekersaantallen blijven uit, je krijgt geen nieuwe inschrijvers voor je nieuwsbrief en het lukt je maar niet om jouw ideale klant naar jouw website te krijgen.

Wist je dat een bezoeker van jouw website binnen een paar seconden heeft bepaald of jij de juiste persoon bent voor de dienst of het product waar ze naar op zoek zijn? Spreekt de website niet aan, duurt het enorm lang om de homepagina te laden of krijgen ze binnen twee seconden een pop-up te zien die ze niet weg kunnen klikken? Weg is je potentiële nieuwe klant en de kans is groot dat ze nooit meer naar je website terugkeren. Eeuwig zonde toch?

Een website laten maken; waar moet je op letten?

Ok, je weet dus dat je een nieuwe website nodig hebt, of dat je huidige site in elk geval een flinke update nodig heeft. Je beseft je ook dat het misschien tijd is om het aan een professional over te laten. Maar hoe weet je nu welke website designer je moet kiezen? En wat zijn de absolute don’ts als het aankomt op een samenwerking?

Uiteraard is het allerbelangrijkste dat je een klik voelt met jouw website designer. Een goede webdesigner vraagt je het hemd van het lijf om een zo goed mogelijk resultaat neer te kunnen zetten. Daarnaast is het heel erg belangrijk dat de designer jou leert hoe je na oplevering met je eigen website om moet gaan. Natuurlijk kun je grote veranderingen aan je website altijd uit handen geven, maar zorg er in elk geval voor dat je weet hoe je nieuwe blogs en afbeeldingen op je website plaatst, hoe je nieuwe evenementen aan kunt maken (erg belangrijk als dit met spoed moet gebeuren en je hiervoor niet op hulp kunt wachten) en hoe je zelf de plug-ins van je website kunt updaten. Wacht je hier namelijk te lang mee, dan heeft dit nare gevolgen voor de laadtijd en de werking van jouw website.

Lees verder onder de foto.

Wat zijn de absolute don’ts bij het laten maken van een website?

Als je op zoek gaat naar een website designer, kies dan niet voor de eerste de beste die je tegenkomt online. Kijk goed naar de website van de designer zelf; spreekt de stijl je aan? Kun je alle informatie goed vinden? Voel je een klik? Let daarbij vooral ook op de zogenoemde ‘red flags’:

  • Wordt er beloofd dat de website binnen een dag online kan staan? Het kan hoor, een website maken binnen een dag, maar het is onmogelijk dat de designer binnen een dag een website kan bouwen die echt voor jou gaat werken.
  • Vraagt de designer niet naar jouw ideale klant? Hoe kan hij/ zij dan een site bouwen die jouw ideale klant aan gaat trekken? Branding is, net als een goed werkende website, enorm belangrijk als je meer bezoekers (en uiteraard meer klanten) wilt genereren via jouw website.
  • Biedt de designer een tutorial aan of krijg je na oplevering van de website een handleiding toegestuurd over hoe je zelf jouw website kunt beheren? Heb je recht op een periode gratis support na oplevering? Het is fijn om alles uit handen te geven, maar als je voor elke kleine aanpassing moet wachten op een webdesigner die het voor je aanpast, dan mis je de vrijheid die je zou moeten ervaren bij je eigen website.
  • Zijn de prijzen voor een nieuwe website enorm laag? Het is misschien een cliché, maar in dit geval wel waar; goedkoop is duurkoop. Wil jij een website die voor jou gaat werken, die bezoekers naar jouw website trekt, die van bezoekers betalende klanten maakt? Dan betaal je daarvoor. Een goede designer zal, afhankelijk van de grootte van de website, tussen de 800 en 2500 euro vragen voor het ontwerp van een website.

Het is misschien een investering, maar een website laten maken door een professionele website designer verdient zich op termijn dubbel en dwars terug.

Ben jij op zoek naar een professional en wil je meer weten over wat ik voor je zou kunnen betekenen? Wil je zelfverzekerd ondernemen en zeker zijn dat jouw website voor je werkt en eindelijk resultaten op gaat leveren? Neem dan contact met mij op voor een gratis intakegesprek. Let’s do it!

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken