mmm

Hoe maak ik een geweldige Instagram caption?

Instagram captions zijn moeilijk. Maak je ze lang? Kort? Vertel ik een persoonlijk verhaal of een leuk feitje? Spoiler: wees jezelf. Kijkers hebben het door als jij niet als jezelf schrijft.
Hier een 4 tips:

#1 Don’t leave it blank

Soms is het verleidelijk om alleen een foto te posten zonder tekst erbij. Zonde! Want zo ontneem je je kans om de interactie aan te gaan met je kijker. Ze kunnen je post liken voor de foto EN/OF de caption. Ga voor meer likes & reacties. Zorg wel dat je caption je foto op een betekenisvolle manier ondersteunt.

#2 Vertel je verhaal

Vraag jezelf af: wat is het nut van deze post? Hoe help ik hier iemand behalve mezelf mee? Is dit wel het echte verhaal? Je caption moet niet maar gewoon wat feitjes beschrijven. Schrijf een verhaal dat ervoor zorgt dat je kijkers meer willen! Zo nodig je ze indirect uit om je profiel of zelfs website te gaan bekijken.

#3 Lees je caption hardop aan jezelf voor (ja, echt)

Om zeker te weten of je caption wel echt iets is wat jij zou zeggen of om te testen of de zinnen wel lekker lopen werkt hardop aan jezelf voorlezen erg goed. Zorg dat je online tone of voice ook jouw real life tone of voice is. Zelf doe ik dit altijd en dit zorgt ervoor dat ik 50% van de content verwijder omdat ik altijd ellenlange zinnen schrijf, maar hier hebben jullie niks aan.

#4 Let’s get personal

Geen idee wat je moet vertellen? Vertel iets over jezelf. Zo leert jouw volger jou beter kennen en zorg je dat je een relatie met ze opbouwt. Meer reacties gegarandeerd, want face it: iedereen is uniek en leuk!

De grootste tip is: don’t overthink it. Vraag jezelf af: wat wil ik vandaag mee geven aan mijn kijkers? Doe dat dan zo goed als je kunt, accepteer dat en hoppa posten, uitloggen, doorgaan met je leven.

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit de mooiste rotstad die er is.

GRATIS

Website Content Blueprint!

Ga alvast aan de slag met jouw website content strategie: Schrijf content die jouw bezoekers verandert in klanten. Gebruik deze blueprint om voor jouw site (van fotograaf tot webshop) de complete content strategie te krijgen! Vul je email in en je krijgt 'm direct.

De Know Like Trust factor: hoe krijg je betrokken klanten?

De Know Like Trust factor: hoe krijg je betrokken klanten?

De Know-Like-Trust factor is een manier om via je website vertrouwen van je klanten te krijgen. Maar welke content moet je dan delen? Hieronder vertel ik je hoe bezoekers vaker terugkomen op jouw website. Betrokkenheid creëren is belangrijk Als een potentiële klant je...

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2020 Maaike Maakt Merken

Adres

Elektroweg 254
3051ND, Rotterdam
(Bezoek alleen op afspraak)