Hoe maak ik een geweldige Instagram caption?

Instagram captions zijn moeilijk. Maak je ze lang? Kort? Vertel ik een persoonlijk verhaal of een leuk feitje? Spoiler: wees jezelf. Kijkers hebben het door als jij niet als jezelf schrijft.
Hier een 4 tips:

#1 Don’t leave it blank

Soms is het verleidelijk om alleen een foto te posten zonder tekst erbij. Zonde! Want zo ontneem je je kans om de interactie aan te gaan met je kijker. Ze kunnen je post liken voor de foto EN/OF de caption. Ga voor meer likes & reacties. Zorg wel dat je caption je foto op een betekenisvolle manier ondersteunt.

#2 Vertel je verhaal

Vraag jezelf af: wat is het nut van deze post? Hoe help ik hier iemand behalve mezelf mee? Is dit wel het echte verhaal? Je caption moet niet maar gewoon wat feitjes beschrijven. Schrijf een verhaal dat ervoor zorgt dat je kijkers meer willen! Zo nodig je ze indirect uit om je profiel of zelfs website te gaan bekijken.

#3 Lees je caption hardop aan jezelf voor (ja, echt)

Om zeker te weten of je caption wel echt iets is wat jij zou zeggen of om te testen of de zinnen wel lekker lopen werkt hardop aan jezelf voorlezen erg goed. Zorg dat je online tone of voice ook jouw real life tone of voice is. Zelf doe ik dit altijd en dit zorgt ervoor dat ik 50% van de content verwijder omdat ik altijd ellenlange zinnen schrijf, maar hier hebben jullie niks aan.

#4 Let’s get personal

Geen idee wat je moet vertellen? Vertel iets over jezelf. Zo leert jouw volger jou beter kennen en zorg je dat je een relatie met ze opbouwt. Meer reacties gegarandeerd, want face it: iedereen is uniek en leuk!

De grootste tip is: don’t overthink it. Vraag jezelf af: wat wil ik vandaag mee geven aan mijn kijkers? Doe dat dan zo goed als je kunt, accepteer dat en hoppa posten, uitloggen, doorgaan met je leven.

Website laten maken maaike maakt merken

Hi, ik ben Maaike!

Motormuis, kerstmokken verzamelaar, sushi verslaafde, merk- en webdesigner voor ambitieuze vrouwen vanuit het mooie Rotterdam.

GRATIS E-BOOK

6x tips voor meer klanten via je website

Ik zie veel ondernemers die kansen mislopen met hun website om hun bezoekers over te halen om klant te worden.  Daarom maakte ik voor jou dit gratis e-book om jouw website te transformeren in een verkoopmachine! Zodat jij als expert de klanten en omzet krijgt die je verdient.

Branding & Websites

info@maaikemaaktmerken.nl

© 2018 - 2024 Maaike Maakt Merken