Module 4

Maak jouw Merk Bord!

Dit is een korte visuele brainstormoefening om ons op weg te helpen, om een ​​basis uiterlijk en kleurenschema te kiezen. Ik zal je door de stappen leiden om je “merk bord” te creëren met behulp van een geheim Pinterest-bord.

Opdracht: Kijk de video, lees de bijbehorende tekst & maak je merk bord in Pinterest!

Stap 1

Maak op Pinterest een nieuw geheim bord met bijvoorbeeld de naam “Mijn merk bord”.

 

Stap 2

Begin met het pinnen van veel afbeeldingen. Dit hoeft niet perfect, neem de tijd om te bladeren en afbeeldingen te kiezen die je leuk vindt. Gebruik module 1 & 2 van deze cursus en de volgende vragen als basis voor de afbeeldingen die je kiest.

Als jouw merk een persoon was, wat zou haar persoonlijkheid zijn?

Denk na over hoe je wilt dat klanten zich voelen wanneer ze interactie hebben met je bedrijf, laat je daarbij begeleiden bij het maken van je merk bord.

Als jouw merk een winkel was, hoe zou het eruit zien?

Het pinnen van interieurs (huizen, kamers, enz.) Is een geweldige manier om je stijl te communiceren. Het klinkt misschien raar als een huiskamer jouw logo inspireert, maar zie je logo als de voordeur van jouw bedrijf! Het geeft je klanten een eerste blik en een warm welkom. Net zoals jouw persoonlijke interieurstijl je gasten helpt zich meteen thuis te voelen, kunnen je logo en branding hetzelfde doen.

Als jouw merk een specifieke stijl had, hoe zou het eruit zien?

Design en stijl hebben geen gestandaardiseerde taal – “klassiek” kunnen voor de één parels betekenen en voor de ander vintage auto’s. Stoer kan een klein beetje rood op de pagina betekenen maar ook graffiti als patroon.

Als jouw merk ons ​​kon vertellen hoe het voelde, hoe zou het eruit zien?

Pin afbeeldingen met een bepaalde stemming of gevoel. Is het romantisch, verfijnd, elegant, chic en een beetje mysterieus? Of is het romantisch, vrolijk? Of voelt het als een groot feest?

Stap 3

Maak een opmerking bij elke afbeelding. Leg uit WAAROM je die voor jouw merk bord hebt gekozen. Ben je dol op de kleuren, het gevoel dat je erbij krijgt? Is er iets aan dat lettertype of een vorm? Het kunnen dus ook onderdelen van de afbeelding zijn. Wees specifiek!

Stap 4

Neem een ​​pauze van je bord. Je bent lekker bezig! Net als het ruiken van de ene heerlijke parfum na de andere, is het soms moeilijk om te weten waar je van houdt als je aan alles gewend bent. Neem een break van een paar uur of een dag en kijk dan nog eens naar je bord.

Stap 5

Kijk naar je merk bord als geheel. Als het kan, stap dan letterlijk een paar stappen van de computer af om naar je board te kijken. Welke thema’s zie je? Veel witruimte? Allemaal zwart en wit? Misschien heb je het gevuld met aquarellen of confetti of geometrische vormen. Leuk he?

Stap 6

Verfijn je bord. Verwijder afbeeldingen die niet passen bij de antwoorden die hebt gegeven in Module 1, 2 en Stap 2. Wees streng! Als je er ongeveer 15-30 afbeeldingen hebt, heb je je merk bord. Woohoo!

Maak je merk in 1 dag!

Module 1: Jouw Brand Bio
Module 2: Jouw Ideale Klant
Module 3: Look & Feel van jouw merk
Module 4: Aan de slag met jouw Merk Bord!

Module 5: Kies jouw merk template

Module 6: Maak jouw merk stijlgids!

Module 7: Exporteren

Module 8: Laatste tips

Met het juiste merk verandert alles!

Kom je er niet uit?

Lukt het niet met het technische gedeelte? Dat is niet erg! Ik kan je helpen.

Bestel de 'Help me een handje' upgrade als je extra hulp nodig hebt van mij als designer bij de technische design onderdelen van module 6 & 7.  

Voor €97 krijg jij op basis van een vragenlijst met jouw input van module 1-5 je eigen logo & merk stijlgids toegestuurd.